Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αθήνα : 13/4/2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


KATA TΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤRAFFICKING

Με αφορμή τα συγκλονιστικά στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το συνέδριο για το TRAFFICKINNG και το ηλεκτρονικό έγκλημα το οποίο έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική, η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος, θέλει να ζητήσει άμεσα τη λήψη περισσότερο αυστηρών μέτρων για την πάταξη των κυκλωμάτων αυτών.
Θα θέλαμε ιδιαιτέρως να επισημάνουμε την ευαισθησία μας στo θέμα του Trafficking το οποίο θεωρούμε πως είναι διπλή εκμετάλλευση και θανάσιμη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η Ένωση Μεταναστών καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα την εξαγγελία περί αυστηροποίησης του νόμου-πλαισίου που αφορά στους διακινητές λαθρομεταναστών και την εμπορία ανθρώπων. Δεν θα πάψουμε να επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να μπουν σαφείς κανόνες στο θέμα της υποδοχής μεταναστών στη χώρα καθώς και πλαφόν στον αριθμό που μπορούμε να φιλοξενήσουμε.
Η Ένωση Μεταναστών εξάλλου δεν είναι αντίθετη στην χρήση των καμερών που αγοράστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρούμε ότι προέχει η ασφάλεια όλων των πολιτών.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου