Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Αθήνα : 20/5/2009




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για μια μεταναστευτική πολιτική με λογική και ανθρωπιά!

Συμμετέχοντας στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Κώστα Χαρδαβέλα στο ΑLTER, (19/5/09) ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί, μίλησε για την ανυπαρξία ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Κώστας Χαρδαβέλας: Έχουμε μαζί μας τον κύριο Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί, κύριε Κολομπανί καλησπέρα σας,

Ζαν Ντανιέλ: Καλησπέρα σας…

Κώστας Χαρδαβέλας: …δημοσιογράφος…δημοσιογράφος, αλλά Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, και τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ σήμερα γιατί θα κουβεντιάσουμε για το θέμα των λαθρομεταναστών. Κύριε Κολομπανί, την κατάσταση την ξέρετε, την βλέπετε.

Ζαν Ντανιέλ: Για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα θα πρέπει να θέλει η πολιτική ηγεσία. Τόσα χρόνια που φώναζε ο κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης που τον λένε φασίστα, που είναι ένας άνθρωπος που έχει μελετήσει το θέμα, και το γνωρίζει πολύ καλά, δεν είναι ο μόνος που το ξέρει, το ξέρουν όλοι..

Κώστας Χαρδαβέλας: Αυτό ήθελα να σας πω, το ξέρουν όλοι…

Ζαν Ντανιέλ: Όλοι, από τον χώρο της δεξιάς, από τον χώρο της αριστεράς, όλοι,

Κ.Χ. όλοι, όλοι!

Ζ.Ν.Κ : Το θέμα είναι ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί δεν αναθέτουν αυτό το θέμα σε καλά χέρια, που μπορούν να το διαχειριστούν. Είναι απελπισμένοι και οι Έλληνες και οι μετανάστες. Γιατί οι ίδιοι οι μετανάστες δεν θέλουν πια μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, υπάρχουν ήδη 2,5 εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα.



Εμείς οι ίδιοι σαν Ένωση Μεταναστών Ελλάδος, δεν θέλουμε να γίνει γκετοποίηση της Πλατείας Αγίου Παντελεήμονα.

Κ.Χ. Χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τους μετανάστες με κάποια ποσά;

Ζ.Ν.Κ. Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο… Θα θέλαμε να υπάρχει Υπουργείο Μετανάστευσης όπως υπάρχει Υπουργείο Αθλητισμού!
Συμφωνούμε με όλα όσα είπε ο κ. Κατσανέβας, αλλά ζητάμε να γίνει και ποσόστωση, και κάρτα υγείας για όλους τους μετανάστες, που βρίσκονται στα σύνορα στους χώρους υποδοχής, συνεργασία με όλα τα κράτη –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκπαιδευτεί καλύτερα η αστυνομία, γιατί αυτή τη στιγμή, δεν είναι εκπαιδευμένη, βγαίνουν στους δρόμους και κάνουν συλλήψεις… Πρέπει να γίνει ένα πάρα-πολύ καλό νομοθετικό πλαίσιο, που να έχει μεγάλες ποινές για τους δουλεμπόρους, πρέπει να προσέξουμε λίγο τους νόμιμους μετανάστες γιατί αυτοί έχουν πολύ μεγάλα προβλήματα, και δεν μπορεί η πολιτεία να τους αγνοεί.








Αθήνα : 20/5/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Μάριο Διονέλλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, ενημέρωσε για το θέμα του αποκλεισμού του Πακιστανού δικηγόρου από τις εξετάσεις του Στρατιωτικού Δικαστικού Σώματος καθώς και για την καμπάνια της Ένωσης Μεταναστών για την Νέα Γρίπη.

Δημοσιογράφος: Ο επόμενος καλεσμένος μας είναι ο κ. Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος για ένας θέμα που έχει έρθει στην επικαιρότητα με έναν δικηγόρο ο οποίος αποκλείεται από τις εξετάσεις λόγω της καταγωγής των γονιών του; ποιες εξετάσεις; Για να πάρουμε μια ιδέα… Καλημέρα σας κύριε Κολομπανί, καλώς ήρθατε.

Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί: Καλή σας μέρα.
Δημοσιογράφος: Τι ακριβώς συμβαίνει με τον δικηγόρο αυτόν;
Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί: Εδώ στην Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μάλλον η πολιτεία δεν έχει βάλει σε τάξη μια μεταναστευτική πολιτική. Γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε ότι ο δικηγόρος που κατάγεται από το Πακιστάν, έχει γεννηθεί εδώ, έχει μεγαλώσει εδώ, έχει την ελληνική παιδεία, δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω της καταγωγής του, μπορεί λόγω ίσως του θρησκεύματός του. Αυτό εμείς το αντιμετωπίζουμε σαν ρατσισμό. Νομίζουμε ότι οι αρχές θα πρέπει επανεξετάσουν το αίτημά του και να δουν τι μπορούν να κάνουν.

Δημοσιογράφος: Έχει αποκλειστεί από τις εξετάσεις για να ενταχθεί στο δικαστικό σώμα των ενόπλων δυνάμεων. Προφανώς αυτή είναι η δικαιολογία ότι δεν μπορεί να είναι Πακιστανός και να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά όταν πήγε και υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό – όπως διαβάζω στην σχετική σας ανακοίνωση- δεν του είπε κανείς «είσαι Πακιστανός» μια χαρά υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό!

Ζαν Ντανιέλ: Αυτό που θέλω να αναφέρω, είναι πως ο Πακιστανός είναι Έλληνας πολίτης και έχει όλα τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι Έλληνες απλά στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα με τη γραφειοκρατία, υπάρχει ρατσισμός, που πρέπει να τον αποφεύγουμε λίγο γιατί όπως λένε και οι αρχαίοι Έλληνες, Έλληνας είναι ο άνθρωπος που έχει την ελληνική παιδεία και μιλάει ελληνικά.

Δημοσιογράφος: Έτσι είναι όποιος μετέρχεται την ελληνική παιδεία. Καλά ξεμπερδέματα! Φαντάζομαι ότι η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος στηρίζει τον άνθρωπο αυτό, και θα έχετε προσφύγει και στις αρμόδιες αρχές για να αρθεί η αδικία αυτή.

Ζαν Ντανιέλ: Θα δούμε τι μπορεί να γίνει εδώ και θα συνεργαστούμε με τους εδώ φορείς για να καταγγείλουμε το θέμα αυτό και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θέλω να αναφέρω στο θέμα του Εφετείου, ότι διαφωνώ με την κυρία Αντινομάρχη, η οποία ανήκει στην αριστερά,

Δημοσιογράφος: Δεν είναι στην Αριστερά ανήκει στο ΠΑΣΟΚ…

Ζαν Ντανιέλ: Στο ΠΑΣΟΚ, και βλέπω ότι χρησιμοποιείται η βία, το κράτος βίας πρέπει να τελειώσει, η χρησιμοποίηση των ΜΑΤ και του εισαγγελέα για να εκβιάσουν τους ανθρώπους να φύγουν από κει δεν είναι λύση. Πρέπει να βρεθεί λύση για τους ανθρώπους αυτούς, να φύγουν από κει αλλά να τους πουν που να πάνε. Δεν μπορούμε να διώχνουμε ανθρώπους και να τους λέμε λαθρομετανάστες, είναι μετανάστες. Η Ελλάδα από χώρα μεταναστών έχει γίνει χώρα υποδοχής μεταναστών, αλλά πρέπει να υπάρξει υποδομή ώστε να βάζουμε αυτούς τους ανθρώπους σε μια τάξη. Γιατί κινδυνεύει και η δημόσια υγεία λόγω του ότι δεν υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, έχουμε μιλήσει ήδη με το Υπουργείο Υγείας γι’ αυτό το θέμα, και για το θέμα της γρίπης των χοίρων,

Δημοσιογράφος: Κάντε ότι μπορείτε, τώρα με αντινομάρχες και εισαγγελείς δεν ξέρω πόσο θα μπορέσετε να βρείτε άκρη,
Ζαν Ντανιέλ: Θέλω να ενημερώσω ότι την Πέμπτη, θα βρισκόμαστε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και θα μοιράζουμε φυλλάδια στα ελληνικά και στα αγγλικά στους μετανάστες, για την γρίπη των χοίρων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου