Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΕ


Αθήνα: 20/01/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επεισόδιο προκλήθηκε χθες το βράδυ, και λίγο πριν τις 21:00 όπου και έκλειναν τα γραφεία της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος.
Αφορμή δόθηκε καταγγελία μέλους της ΕΜΕ σε αστυνομικό από τα δίκυκλα του Αγίου Παντελεήμονα παρουσιάζοντας μας ως « γραφείο ευρέσεως εργασίας» το οποίο εξαπατεί τα μέλη του.
Ο εν λόγω παραπονούμενος, δυσαρεστήθηκε διότι μέσω της ΕΜΕ και για το διάστημα το οποίο είναι εγγεγραμμένος ως μέλος, δεν προέκυψε η πρόσληψή του σε κάποια θέση εργασίας. Συνακόλουθα θεώρησε αυτονόητη την επιστροφή των χρημάτων του από την εγγραφή του ως μέλος.
Σημειώνεται δε, ότι η ΕΜΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για το γεγονός ότι ο Ιρανός μετανάστης-μέλος μας, δεν διαθέτει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας έτσι ώστε να μην μας παρερμηνεύσει με «εταιρεία».Εκτός αυτού, ο ίδιος ήταν απρόθυμος να μας διευκολύνει απαιτώντας αποκλειστικά την απασχόληση του σε συνεργείο αυτοκινήτων VW, Kia, Audi, Skoda και Hyundai, σε μια δυσμενή περίοδο για εύρεση εργασίας.
Έτσι, ο αστυνομικός από τα δίκυκλα του Αγίου Παντελεήμονα μαζί με το παραπονούμενο μέλος και κάποιο φίλο του, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Οργάνωσης επί της Αχαρνών.
Ο αστυνομικός -με αγένεια- ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΜΕ, Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί όλα τα στοιχεία της Οργάνωσης αποκαλώντας την Ένωση Μεταναστών Ελλάδος «μαγαζί».
Στη συνέχεια, ο αστυνομικός αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στον Πρόεδρο της ΕΜΕ, και μη μπορώντας να διαχειριστεί το συμβάν, κάλεσε την Υπηρεσία του, η οποία τον καθοδήγησε στην προσαγωγή στο τμήμα των συμβαλλόμενων στο επεισόδιο. Στα γραφεία της ΕΜΕ ήρθαν και άλλοι δύο αστυνομικοί για την προσαγωγή η οποία και αποφεύχθηκε.
Ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση, θέλουμε να καταγγείλουμε ότι παρά τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της ελληνικής αστυνομίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξακολουθεί να υπάρχει ανεπαρκής εκπαίδευση, ενημέρωση και αναποτελεσματική διαχείριση κάθε επιμέρους περίπτωσης.
Επίσης, καταγγέλλουμε την σε κάθε περίπτωση αγενή συμπεριφορά οργάνων της τάξης.
Ως ΜΚΟ δραστηριοποιούμαστε σε ζητήματα που αφορούν την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία παρέχοντας σε κάθε μέλος:
Νομική και Κοινωνική υποστήριξη
Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Οργάνωσης
Μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας
Παροχή βοήθειας σε σχέση με εύρεση εργασίας
Διευκόλυνση στην εύρεση κατοικίας
Προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις για την Οργάνωσή μας και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν αποτελούμε «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας».
Με βάση τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που μπορεί να συνεπάγεται η παροχή βοήθειας σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση μετανάστη, προσπαθούμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε οποιαδήποτε δυσφήμηση αφορά το ρόλο και το έργο της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, «στημένη» και μη.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας στο πλευρό των μεταναστών που με νόμιμο και αξιοπρεπή τρόπο αναζητούν μια «προοπτική» στην ελληνική κοινωνία.


Γραφείο Τύπου
Τμήμα Επικοινωνίας με ΜΜΕ
Και Προβολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου