Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ελβετικό δημοψήφισμα για την ανέγερση μιναρέδων στη χώρα

Αθήνα : 30/11/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελβετικό δημοψήφισμα για την ανέγερση μιναρέδων στη χώρα

Οι Ελβετοί, κατά την διάρκεια του χθεσινού δημοψηφίσματος, στήριξαν την πρόταση που τέθηκε, με την υποστήριξη της δεξιάς, για την απαγόρευση της ανέγερσης νέων μιναρέδων στα τεμένη της χώρας. Η απαγόρευση στηρίχθηκε με ποσοστό 57,5%.

Ο Πρόεδρος των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, Naim Elghandour και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας- Πακιστάν, Syed Mohammad Jamil, μίλησαν στο Γραφείο Τύπου της Ένωσης σχετικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία καθώς και για το ενδεχόμενο διενέργειας ανάλογου δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις τους:

Naim Elghandour:

« Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί έχουν σπείρει το φόβο σχετικά με το Ισλάμ. Αυτό είναι άδικο και δεν αληθεύει. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. Οι Μουσουλμάνοι έφεραν το φώς στην Ευρώπη πριν εκατοντάδες χρόνια και συνέβαλαν στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Τέτοιο παράδειγμα αποτελούν οι Άραβες Μουσουλμάνοι στην Ισπανία που έχουν δημιουργήσει εκεί φοβερά επιτεύγματα. Αυτός ο φόβος που υπάρχει απέναντι στους Μουσουλμάνους οφείλεται στην εικόνα που διέδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής, ο J.Bush, ότι δηλαδή οι Μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες. Ο φόβος αυτός δεν έχει τις ρίζες του πουθενά. Λυπάμαι που ένας τέτοιος λαός, όπως οι Ελβετοί, έβγαλαν ένα τέτοιο αποτέλεσμα.».

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Elghandour, είπε :

«Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εικόνα που έδωσε η Ελβετία εχθές, ή γενικά με αυτού του είδους την δημοκρατία στην Ευρώπη. Ο Έλληνας είναι πολύ μπροστά στην δημοκρατία, είναι το νούμερο ένα στην Ευρώπη. Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Δεν επηρεάζονται από τις αποφάσεις του εξωτερικού. Αν διεξαχθεί ανάλογο δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα είναι θετικό.»

Syed Mohammad Jamil :

« Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και η στάση των Ελβετών είναι σεβόμενη μεν, αλλά δυστυχώς θα παρασύρει συγκεκριμένες ομάδες με άσχημες συνέπειες. Υπάρχει φόβος για την παγκόσμια επέκταση του Ισλάμ. Αλλά ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται από τέτοια στοιχεία. Πολλές μουσουλμανικές οργανώσεις έχουν ζητήσει συνεργασία με τους πολίτες και τις αρχές των χωρών όπου εδρεύουν . Πιστεύουμε στη συνεργασία. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τους Μουσουλμάνους.»

Σε σχέση με ένα ενδεχόμενο ανάλογο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο κ. Jamil, συμπλήρωσε : «Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει όμως φόβος σχετικά με τους Μουσουλμάνους εδώ . Γιατί οι Μουσουλμάνοι και οι Πακιστανοί, από τη μεριά μας, είμαστε πάντα κοντά σε κάθε πολίτη και σε κάθε κυβέρνηση. Απέναντι σε κάθε θρησκευτικό φανατισμό κα σε κάθε είδους ρατσιστική βία αντιδράμε και την καταγγέλλουμε . »

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΜΜΕ

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου