Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Εκλογή νέου Προέδρου στην Νέα Δημοκρατία

Αθήνα :30/11/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλογή νέου Προέδρου στην Νέα Δημοκρατία

Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος εύχεται καλή προεδρική θητεία στον κ. Αντώνη Σαμαρά, για την εκλογική του νίκη για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ελπίζουμε ο κ. Σαμαράς, να προωθήσει τις απόψεις του σχετικά με τη μετανάστευση, όπως αυτές αποτυπώνονται στην ακόλουθη απάντηση που είχε δώσει σε παλαιότερη συνέντευξη

:

-Συμφωνείτε με την απονομή ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς?

Α. Σαμαράς :

«Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα αυτό δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα. Και γι΄ αυτό δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή συζήτηση, την ίδια στιγμή που η Εργατική κυβέρνηση στη Βρετανία ανακάλυψε τη «βρετανικότητα» εδώ και χρόνια, ενώ στη Γαλλία ο Σαρκοζί δημιουργεί υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας ακριβώς γι΄ αυτόν το λόγο. Βλέπετε πόσο πίσω είμαστε στα θέματα αυτά από τους ευρωπαίους εταίρους μας? Και βλέπετε πόσο ρηχή είναι η προσέγγιση μας ακόμη κι όταν αποφασίζουμε να ασχοληθούμε?»

Η ενσωμάτωση των μεταναστών και η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, αποτελούν καταστατικούς στόχους της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΜΜΕ

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου