Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αθήνα : 05/11/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος συμφωνεί και αναμένει τη θεσμοθέτηση των νέων μέτρων που εξήγγειλαν ο Πρωθυπουργός, κ.Παπανδρέου, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ,κ. Χρυσοχοίδης, για τους μετανάστες.

Το δικαίωμα ψήφου στους μακροχρόνια διαμένοντες μετανάστες θα τους δώσει την δυνατότητα να αισθανθούν κομμάτι της κοινωνίας μας και θα βοηθήσει στην καλύτερη ενσωμάτωση τους. Η απόκτηση ιθαγένειας για όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα, που αποτελεί και πάγιο αίτημα της Ένωσης, είναι ένα μέτρο το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Είναι παιδιά που η μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα, η οποία ακόμα δεν τα έχει αναγνωρίσει.

Όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση όλων των νόμιμων μεταναστών που ζουν στη χώρα μας απο και πρός τις χώρες καταγωγής απρόσκοπτα, για προσωπικούς , οικογενειακούς ή θρησκευτικούς λόγους, που εξήγγειλε ο κ.Χρυσοχοίδης για το 2010, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι πάγιο μέτρο και όχι ετήσιο.

Σε σχέση με τη λαθρομετανάστευση, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεργασία σε επίπεδο κρατών με την Τουρκία για αμοιβαία αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΜΜΕ

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου