Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Αθήνα : 26/11/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εχθές το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, Ζάν-Ντανιέλ Κολομπανί, συναντήθηκε με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Λ. Οικονόμου.

Η συζήτηση που ακολούθησε, εστίασε στο θέμα της εξεύρεσης λύσεων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προβλημάτων της χώρας και πως μπορεί να βοηθήσει η αστυνομία, ως υπηρεσία, πάνω σε αυτό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, ενημερώθηκε για τη δημιουργία Διακλαδικού Οργάνου, που έχει στόχο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης αλλά και για την δημιουργία Ομάδας Εργασίας, που έχει στόχο την μεταρρύθμιση του συστήματος παροχής ασύλου στους πρόσφυγες. Ρυθμίσεις που αποτελούν και προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε και ο υπουργός Μ. Χρυσοχοίδης.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου, κατήγγειλε τα τελευταία περιστατικά βίας που σημειώθηκαν από αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει παρέμβαση στα αστυνομικά τμήματα ώστε να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση και συμπαράσταση από την πλευρά των αστυνομικών στους μετανάστες, με προοπτική το χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης μεταναστών και αστυνομίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΜΜΕ

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου