Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ίδρυση Διακλαδικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Αθήνα : 19/11/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ίδρυση Διακλαδικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοίδη, σύντομα θα ιδρυθεί Διακλαδικό Οργανο για την αντιμετώπιση όχι μονο της εισόδου αλλά και της εξόδου λαθρομεταναστών από τα λιμάνια Πάτρας-Ηγουμενίτσας, θα αναβαθμισθεί η Διεύθυνση Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος με τη δημιουργία Υπηρεσίας Πληροφοριών, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν με προσωπικό από εσωτερικές μετακινήσεις από τα λιμεναρχεία Βόλου, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, στα ακριτικα λιμεναρχεία Λέσβου, Σάμου, Λέρου και Πάτμου, τα οποία και δέχονται τους περισσότερους μετανάστες.

Από τις αρχές του 2009 μέχρι και την 4η Νοεμβρίου 2009 είχαν συλληφθεί από τους λιμενικούς συνολικά 9.158 μετανάστες ανάμεσά τους και περίπου 1.000 μικρά παιδιά, καθώς επίσης 168 δουλέμποροι-διακινητές,οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν Τούρκοι υπήκοοι και νεαρής ηλικίας.

Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση , τις όμορες χώρες της Ελλάδας αλλά και με τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΜΜΕ

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου