Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009


Αθήνα : 12/6/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πλειοδοσία και εντυπωσιασμός!!


Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδεχόμαστε την καταιγισμό από μέτρα και πρωτοσέλιδα για τους μετανάστες και την μεταναστευτική πολιτική. Αμφιβάλλουμε για το εάν η ελληνική πολιτική σκηνή θα είχε ασχοληθεί ποτέ με τους μετανάστες αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα!


Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν ότι έχουμε πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες που είναι πάρα πολλοί!!! Ξαφνικά έχουμε αριθμούς πολιτικές μέτρα και νόμους, έχουμε και πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής που εσπευσμένα ενημερώνονται και βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα…


Η ΄Ενωση Μεταναστών Ελλάδος τους τελευταίους μήνες επισημαίνει τα προβλήματα αυτά με συνεχείς ανακοινώσεις της. Μιλάμε διαρκώς για τους κινδύνους που θα προκύψουν από την γκετοποίηση του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και του κέντρου της πόλης της Αθήνας γενικότερα και προτείνουμε λύσεις. Η αγωνία μας τώρα είναι μήπως η πλειοδοσία αυτών των ημερών περιοριστεί σε ανακοινώσεις που θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.


Νομίζουμε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί Υπουργείο Μετανάστευσης ή και Εθνικό Συμβούλιο Μετανάστευσης στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις αλλά και εκπρόσωποι των μεταναστών. Το πρόβλημα της μετανάστευσης θα συνεχίσει να είναι οξυμένο και να διογκώνεται. Πιστεύουμε ότι δεν αντιμετωπίζεται με … στρατόπεδα. Νομίζουμε ότι χρειάζονται εποικοδομητικές πολιτικές και μπορούμε να βοηθήσουμε σ’ αυτό.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου