Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009


Αθήνα : 20/06/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων η ένωση μεταναστών Ελλάδος θέλει να επισημάνει για ακόμα μια φορά πως το μεταναστευτικό φαινόμενο έχει αποκτήσει τέτοιες διαστάσεις στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που καθιστούν αναγκαία τη χάραξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής.


Είναι πλέον απόλυτα αναγκαία η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης με την εξασφάλιση της επιστροφής των μεταναστών στη χώρα καταγωγής τους ή σε χώρα διέλευσης. Η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο προκειμένου κάποια κράτη να τηρήσουν το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο το οποίο υπέγραψαν το 2008.


Η Ελλάδα από χώρα εξαγωγής μεταναστών βρέθηκε πριν από δύο δεκαετίες απροετοίμαστη να γίνει χώρα υποδοχής και αυτό ως ένα βαθμό είναι απόλυτα κατανοητό και ανεκτό. Είναι όμως πραγματικά αξιοθαύμαστο το πώς καταφέρνει να είναι ακόμα και σήμερα το ίδιο στάσιμη η πολιτική της ενσωμάτωσης.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος τόνισε πως η λύση του προβλήματος θα πρέπει να αναζητηθεί στην σφαιρική σύμπραξη με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης καθώς και στη δημιουργία υπουργείου μεταναστεύσεις , κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του τόσο επίκαιρου προβλήματος που λέγεται Μετανάστευση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου