Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009


Αθήνα : 21/10/2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας ανακοινώνει τη λειτουργία σχολείου για τους μετανάστες και τη δημιουργία του Τμήματος Ενημέρωσης Πολιτών Μεταναστών.


Σχολείο Ελληνικών και μία δεύτερη γλώσσα


Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος, πιστεύει πως οι μετανάστες μέλη της πρέπει να γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα για να μπορούν να συμμετέχουν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας ισότιμα. Εκτός από επαγγελματικές δεξιότητες οι μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου!


Έτσι η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος δημιούργησε στην έδρα της – κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα – Πλατεία Αττικής, για τα μέλη της αλλά και για όποιον άλλον το επιθυμεί σχολείο ελληνικών, που λειτουργεί απογευματινές ώρες, με ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής. Στην τάξη αυτή εκτός από την γλώσσα θα διδάσκεται και η ελληνική ιστορία και κουλτούρα. Αλλά επειδή η εποχή μας απαιτεί αυξημένα προσόντα για την πλήρη ένταξη στην αγορά εργασίας και για την προσωπική ενημέρωση και ολοκλήρωση θεωρούμε ως απαραίτητο εργαλείο την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Εκτός, λοιπόν από τις τάξεις ελληνικών στο σχολείο λειτουργούν και τάξεις μιας δεύτερης γλώσσας, που μπορεί να είναι αγγλικά, γαλλικά, ρώσικα, βουλγαρικά, ρουμάνικα, αραβικά….


Έτσι στην Ένωση Μεταναστών Ελλάδος δάσκαλοι – εθελοντές διδάσκουν ελληνικά και γλώσσες, για δύο ή τέσσερις ώρες την εβδομάδα ενώ η οικονομική υποχρέωση των μελών είναι συμβολική.


Τμήμα Ενημέρωσης Πολιτών Μεταναστών


Η ΕΜΕ, δημιούργησε το συγκεκριμένο τμήμα με βάση την ταχύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Οι υπεύθυνοι θα ενημερώνουν τους μετανάστες για θέσεις εργασίας , ανεύρεση κατοικίας καθώς και για τα δικαιώματα που έχουν ως μετανάστες στη χώρα μας. Παράλληλα, λειτουργούν και τα Τμήματα : Εγγράφων και Εξυπηρέτησης Αιτημάτων και Προσωπικού Μεταναστών.


Για περισσότερες πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι μετανάστες καθώς και οι εργοδότες που αναζητούν αλλοδαπούς υπαλλήλους, μπορούν να επισκεφθούν το site: www.findjob-house.gr


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου