Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Αστυνομικές επιχειρήσεις για τους μετανάστες στην Πάτρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009, 09:29

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες των αστυνομικών Αρχών να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Πάτρα και δεν έχουν στην κατοχή τους έγγραφα, τα οποία να νομιμοποιούν την παραμονή τους στη χώρα.

Μια ακόμη επιχείρηση έγινε χθες το πρωί από δυνάμεις της αστυνομίας που μετέβησαν στην περιοχή του Καστελόκαμπου και στην οδό Κανελλοπούλου.

Προέκυψαν τελικά 30 προσαγωγές προσφύγων, οι οποίοι δεν διέθεταν κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο παραμονής.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο της αστυνομίας στο αρμόδιο Τμήμα Αλλοδαπών στην Αττική, όπου και θα ακολουθηθεί η διοικητική διαδικασία της απέλασής τους.

Ανάλογη επιχείρηση είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν αστυνομικοί προσήγαγαν περίπου 200 άτομα αφγανικής κυρίως υπηκοότητας.

Οι 140 από τους προσαχθέντες διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους προσωρινές βεβαιώσεις, ύστερα από την κατάθεση αίτησης για τη χορήγηση ασύλου. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί ανήλικοι.

Γι’ αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συνεννοήσεις με τοπικούς φορείς και οργανισμούς σχετικά με την ανάγκη στέγασής τους ή μεταφοράς τους σε κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών.

Τελικά, μόνο για τους 60 από τους προσαχθέντες διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή τους και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αθήνας.

Πηγή: Skai Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου